Peyzaj mimarisi ile göz dolduran Fangshan Tangshan Jeoparkı Müzesi ve müzenin içerisinde bulunduğu milli park Çin’in Nanjing bölgesinde yer almaktadır. Nanjing’in 40 km kadar doğusunda yer alan proje Hassell Studio tarafından gerçekleştirilmiştir. Proje dönemin öne çıkan informal peyzaj projeleri içerisinde yer almakta olup, 15 hektarlık alan üzerinde planlanmıştır.

Projede Şangay Julong Yeşil Arazi Geliştirme Şirketi ve Stüdyo Odıle Decq projenin diğer işbirlikçileri olarak yer almıştır. Proje ekibinde ise Andrew Wilkinson, Walter Ryu, Yulun Liao, Eric Lee, Liangliang Wang, Shuping Ye, Angus Bruce yer almaktadır. Projenin tamamlanma yılı ise 2015’tir.

Doğa temelli peyzaj çözümlerinin yer aldığı proje içerisinde Çin’in en büyük arkeolojik müzelerinde birini barındırmaktadır. 1993 yılında bir erkek ve bir kadına ait bulunan kafa tası üzerine başlatılan arkeolojik kazılar neticesinde bugün alan hem arkeolojik anlamda hemde rekreasyonel anlamda çok sayıda ziyaretçiye sahiptir.

Tasarımcılarının eğri ve kavisli çizgilerin oyunu olarak nitelendirdiği projede, informal hatlar ve çizgi detaylarının projenin akışını oluşturduğu görülmektedir. Fangshan Tangshan Jeoparkı alanı hem yapısal hemde bitkisel tasarımda bir uyum içerisindedir. Alan içerisinde bulunan binaların projenin ana çizgileri uyumlu bir şekilde tasarlandığı dikkat çekmektedir.

Fangshan Tangshan jeoparkı üzerinde bulunduğu alanın topoğrafyasına uyumlu bir şekilde tasarlanmış. Yükselti farklılıkları informal basamaklarla çözümlenirken, basamaklar hem projenin hemde topoğrafyanın çizgilerini yansıtmıştır. Milli park içerisinde gezinti imkanı veren yollarda manzara etkileri oluşturan bloklar oluşturulmuş.
Peyzaj tasarım detaylarını araştırdığımız projede hali hazırda içerisinde bulunan su akıntısına proje çizgileri ile yön verilmiş olduğu ve aynı zamanda sürdürülebilir bir tasarım olması için sulak alanlarda suyu temizleyici bitkisel ekosistemler oluşturulmuş olduğu öğrenilmiştir.

Yıl içerisinde yerli yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği arkeolojik müze ve müzenin rekreasyonel çevresinin bölgenin kalkınmasına önemli katkısı olduğu belirtilmektedir. İnformal peyzaj projeleri içerisinde incelediğimiz projenin sürdürülebilir ve ekolojik çözümleri, içerisinde bulunduğu çevre ve topoğrafya ile gösterdiği uyum, projede arkeoloji ve peyzajın iç içe geçirilmesi, hem bitkisel hemde yapısal alanlarında yakaladığı bütünlükle beğeni toplamaktadır.